Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Botervis

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
Pholis gunnellus
Botervis Botervis

 

Voedingswaarde botervis

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van botervis. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor botervis worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie botervis komt overeen met 150 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 150 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
5,9
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
431 kcal
Energie (kJoule)
1803 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
84,8 g
Eiwit
27,8 g
Vet
36,0 g
   Verzadigd vet
1,5 g
   Enkelvoudig onv. vet
30,0 g
   Meervoudig onv. vet
3,8 g
   Transvet
- g
Cholesterol
127,5 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,05 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,15 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,23 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
- mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
- µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
3,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
- µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
135 mg
Kalium (K)
570 mg
Calcium (Ca)
30,0 mg
Fosfor (P)
360,0 mg
IJzer (Fe)
0,8 mg
Magnesium (Mg)
37,50 mg
Koper (Cu)
0,15 mg
Zink (Zn)
1,05 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Botervis

De botervis is een lang slank aalachtig visje van hooguit 25 cm met een rugvin die van kop tot staart loopt. Hij dankt zijn naam aan de met slijm bedekte huid, waardoor hij moeilijk is vast te pakken.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in botervis zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (40% van de ADH)

PRAL-waarde

+13,6

Wat moet ik doen om (150 gram) botervis te verbranden? *

Zitten, tv kijken313
Fietsen (15 km/uur)63
Wandelen (5 km/uur)77
Hardlopen (11 km / uur)30
Paardrijden86
Voetbal46
Stofzuigen138
Strijken150
Wassen172
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
268
1121
48,7
24,5
12,1
0,5
13,5
1,8
6,6
4,9
95,0
0,2
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
220
924
63,1
20,2
0,0
0,0
15,7
3,3
7,8
3,4
45,0
0,0
6,4
7,6
216
906
64,0
18,0
0,5
0,0
16,0
5,0
3,0
6,0
80,0
0,0
7,2
8,1
114
480
72,0
25,9
0,0
0,0
1,1
0,4
0,2
0,4
57,0
0,0
9,0
8,0
200
839
62,8
25,0
0,0
0,0
11,2
2,6
5,5
2,1
45,0
0,0
7,5
7,7
235
988
58,5
23,5
2,0
0,2
15,0
4,0
4,9
5,1
80,0
0,0
7,5
5,7
72
304
81,9
16,4
0,0
0,0
0,7
0,1
0,1
0,4
52,0
0,0
200
839
65,5
20,0
0,0
0,0
13,5
3,0
5,0
5,0
48,0
0,0
7,4
7,7Zalm, gem.Zalm, gem.
118
495
73,4
22,0
0,6
0,0
3,0
0,7
0,4
0,6
70,0
0,0
7,1
7,8
96
402
76,5
21,5
0,0
0,0
1,0
0,3
0,2
0,4
60,0
0,0

 

 © Voedingswaardetabel.nl