Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Ansjovis, vers

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-
Ansjovis, vers Ansjovis, vers

 

Voedingswaarde ansjovis, vers

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van ansjovis, vers. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor ansjovis, vers worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie ansjovis, vers komt overeen met 100 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
5,5
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
102 kcal
Energie (kJoule)
427 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
76,6 g
Eiwit
20,1 g
Vet
2,3 g
   Verzadigd vet
0,8 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,4 g
   Meervoudig onv. vet
0,6 g
   Transvet
- g
Cholesterol
68,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,05 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,02 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,20 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,50 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
10 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,90 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
11,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
148 mg
Kalium (K)
278 mg
Calcium (Ca)
82,0 mg
Fosfor (P)
233,0 mg
IJzer (Fe)
4,3 mg
Magnesium (Mg)
40,00 mg
Koper (Cu)
0,20 mg
Zink (Zn)
1,40 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
55,00 µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Ansjovis, vers

Ansjovis stamt uit een grote familie en komt over de hele wereld voor. Ansjovis is een klein visje dat vergeleken kan worden met een sardine, maar is geen familie van de sardine. De ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte van 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donkerblauwe/zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde. De ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Ook in de Nederlandse wateren wordt de ansjovis bevist. Dit is periodiek en seizoensgebonden. Ansjovis komt het meeste vooor in de wateren rondom Zuid-Spanje.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in ansjovis, vers zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (3% van de ADH)

PRAL-waarde

+10,5

Wat moet ik doen om (100 gram) ansjovis, vers te verbranden? *

Zitten, tv kijken74
Fietsen (15 km/uur)15
Wandelen (5 km/uur)18
Hardlopen (11 km / uur)7
Paardrijden20
Voetbal11
Stofzuigen33
Strijken35
Wassen41
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
268
1121
48,7
24,5
12,1
0,5
13,5
1,8
6,6
4,9
95,0
0,2
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
220
924
63,1
20,2
0,0
0,0
15,7
3,3
7,8
3,4
45,0
0,0
6,4
7,6
216
906
64,0
18,0
0,5
0,0
16,0
5,0
3,0
6,0
80,0
0,0
7,2
8,1
114
480
72,0
25,9
0,0
0,0
1,1
0,4
0,2
0,4
57,0
0,0
9,0
8,0
200
839
62,8
25,0
0,0
0,0
11,2
2,6
5,5
2,1
45,0
0,0
7,5
7,7
235
988
58,5
23,5
2,0
0,2
15,0
4,0
4,9
5,1
80,0
0,0
7,5
5,7
72
304
81,9
16,4
0,0
0,0
0,7
0,1
0,1
0,4
52,0
0,0
200
839
65,5
20,0
0,0
0,0
13,5
3,0
5,0
5,0
48,0
0,0
7,4
7,7Zalm, gem.Zalm, gem.
118
495
73,4
22,0
0,6
0,0
3,0
0,7
0,4
0,6
70,0
0,0
7,1
7,8
96
402
76,5
21,5
0,0
0,0
1,0
0,3
0,2
0,4
60,0
0,0

 

 © Voedingswaardetabel.nl