Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Haring

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
Clupea harengus
Haring Haring

 

Voedingswaarde haring

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van haring. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor haring worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie haring komt overeen met 150 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 150 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
7,2
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
324 kcal
Energie (kJoule)
1359 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
96,0 g
Eiwit
27,0 g
Vet
24,0 g
   Verzadigd vet
7,5 g
   Enkelvoudig onv. vet
4,5 g
   Meervoudig onv. vet
9,0 g
   Transvet
- g
Cholesterol
120,0 mg
Koolhydraten
0,8 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,06 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,06 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,33 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,68 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
9 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
12,75 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,8 mg
Vitamine D (Calcifine)
15,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
165 mg
Kalium (K)
450 mg
Calcium (Ca)
57,0 mg
Fosfor (P)
420,0 mg
IJzer (Fe)
1,5 mg
Magnesium (Mg)
45,00 mg
Koper (Cu)
0,00 mg
Zink (Zn)
0,00 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Haring

De Atlantische haring is een van de bekendste en meest voorkomende soorten haring, samen met de sardine, en geeft daarom zijn naam aan de hele familie. De Atlantische haring is een pelagische vis (vis die zwemt in scholen, in de hele waterkolom van vlak boven de bodem tot aan de oppervlakte) die bijna overal in de Noord-Atlantische Oceaan voorkomt. Geen enkele andere vis in de geschiedenis heeft zo'n grote economische en politieke betekenis gehad als haring. In de Middeleeuwen was er zo'n grote vraag naar hem dat er oorlogen voor hem werden gevoerd. De ontdekking van het zouten van haring voor de conservering, betekende het begin van een nieuwe fase in de visserij en zeevaart: dankzij het houdbare voedsel konden de vissers langere en verdere zeereizen maken dan voorheen. De zoutharing heeft geholpen om nieuwe continenten te ontdekken en handelsroutes te ontwikkelen. De haring is al lang een populaire consumptievis in België. Naast de vele toepassingsmogelijkheden en de onmiskenbare smaak is haring ook erg populair vanwege het hoge gehalte aan gezonde omega-3 vetzuren. Uiterlijk Haring wordt gemiddeld 15 cm groot en weegt gemiddeld 200 gram. Ze kunnen tot 40 cm lang en ongeveer 20 jaar oud worden. Haring heeft een slank lichaam met een platte doorsnede en een spitse kop. De opmerkelijk grote mondopening reikt tot aan de achterkant van de ogen. De korte rugvin en de bijna doorzichtige buik- en anaalvinnen zijn zo klein en gedeeltelijk doorzichtig dat ze nauwelijks zichtbaar zijn. Kenmerkend is ook de gevorkte staartvin.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in haring zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (27% van de ADH)

PRAL-waarde

+17,4

Wat moet ik doen om (150 gram) haring te verbranden? *

Zitten, tv kijken236
Fietsen (15 km/uur)47
Wandelen (5 km/uur)58
Hardlopen (11 km / uur)23
Paardrijden65
Voetbal35
Stofzuigen104
Strijken113
Wassen130
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
268
1121
48,7
24,5
12,1
0,5
13,5
1,8
6,6
4,9
95,0
0,2
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
220
924
63,1
20,2
0,0
0,0
15,7
3,3
7,8
3,4
45,0
0,0
6,4
7,6
114
480
72,0
25,9
0,0
0,0
1,1
0,4
0,2
0,4
57,0
0,0
9,0
8,0
200
839
62,8
25,0
0,0
0,0
11,2
2,6
5,5
2,1
45,0
0,0
7,5
7,7
235
988
58,5
23,5
2,0
0,2
15,0
4,0
4,9
5,1
80,0
0,0
7,5
5,7
72
304
81,9
16,4
0,0
0,0
0,7
0,1
0,1
0,4
52,0
0,0
200
839
65,5
20,0
0,0
0,0
13,5
3,0
5,0
5,0
48,0
0,0
7,4
7,7
118
495
73,4
22,0
0,6
0,0
3,0
0,7
0,4
0,6
70,0
0,0
7,1
7,8Kabeljauwfilet, bereidKabeljauwfilet, bereid
96
402
76,5
21,5
0,0
0,0
1,0
0,3
0,2
0,4
60,0
0,0
91
384
78,6
18,5
0,0
0,0
1,9
0,5
0,4
0,7
235,0
0,0

 

 © Voedingswaardetabel.nl