Je bent niet aangemeld.
Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.
Aanmelden Registreren
Gelatine
Latijnse naam:-
Voedingswaarde gelatine
Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van gelatine. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor gelatine worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie gelatine komt overeen met 100 gram.
Aanvullende informatie over Gelatine
De gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van vooral zoogdieren na hydrolyse met sterke zuren of basen (bij relatief lage temperatuur: tussen 14 en 18°C) langdurig te laten trekken in heet water. Net zoals bij het trekken van een bouillon lossen de oplosbare bestanddelen op. Vervolgens wordt het resultaat ingedikt, gefiltreerd, gegeleerd en gedroogd. Afhankelijk van de toepassing kan de gelatine vermalen worden tot een fijn poeder. De meeste gelatine in voeding is afkomstig van huiden van varkens, soms van kalveren, gevogelte of vis.
ADH en PRAL-waarde
Bekijk hoeveel suiker en vet in gelatine zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.
Suiker (0% van de ADH)
Vet (0% van de ADH)
PRAL-waarde
+43,5
Wat moet ik doen om
(100 gram)
gelatine
te verbranden? *
Zitten, tv kijken266
Fietsen (15 km/uur)53
Wandelen (5 km/uur)65
Hardlopen (11 km / uur)25
Paardrijden73
Voetbal39
Stofzuigen117
Strijken127
Wassen146
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep diversen
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
0
0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
5,5
4,2
77
326
79,8
0,2
19,0
19,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
6,7
6,7
1
5
98,5
0,0
0,5
0,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
6,5
6,3
406
1700
0,0
47,9
34,5
34,5
4,2
0,5
2,4
0,0
0,0
18,0
365
1529
4,6
6,0
80,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
8,4
88
372
74,0
16,5
1,0
0,0
0,5
0,1
0,3
0,0
0,0
7,0
236
989
39,8
42,0
14,0
12,0
0,4
0,1
0,2
0,0
0,0
2,8
4,1
4,7
37
155
91,2
0,5
6,8
0,3
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,5