Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Champignons, gebakken

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-
Champignons, gebakken Champignons, gebakken

 

Voedingswaarde champignons, gebakken

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van champignons, gebakken. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor champignons, gebakken worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie champignons, gebakken komt overeen met 100 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
7,5
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
61 kcal
Energie (kJoule)
256 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
86,4 g
Eiwit
3,5 g
Vet
4,0 g
   Verzadigd vet
1,5 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,0 g
   Meervoudig onv. vet
0,0 g
   Transvet
- g
Cholesterol
8,0 mg
Koolhydraten
0,9 g
   Waarvan suikers
0,6 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
4,2 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,25 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,10 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,30 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,10 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
- µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
1,5 mg
Vitamine D (Calcifine)
- µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
270 mg
Kalium (K)
410 mg
Calcium (Ca)
4,0 mg
Fosfor (P)
0,0 mg
IJzer (Fe)
0,3 mg
Magnesium (Mg)
12,00 mg
Koper (Cu)
0,40 mg
Zink (Zn)
0,00 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Champignons, gebakken

Champignons behouden hun mooie witte kleur als u ze wast in water met citroensap. Men onderscheidt bruine en witte soorten. Als champignons vers worden verwerkt, smaken ze het beste.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in champignons, gebakken zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (1% van de ADH)

Vet (4% van de ADH)

PRAL-waarde

-7,3

Wat moet ik doen om (100 gram) champignons, gebakken te verbranden? *

Zitten, tv kijken44
Fietsen (15 km/uur)9
Wandelen (5 km/uur)11
Hardlopen (11 km / uur)4
Paardrijden12
Voetbal7
Stofzuigen20
Strijken21
Wassen24
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep groente en peulvruchten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
19
81
93,9
1,0
2,9
2,9
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
1,0
8,3
8,7Tomaat, rauwTomaat, rauw
188
790
70,4
2,6
1,5
1,4
18,1
3,8
11,3
2,0
0,0
6,4
6,5
8,2
14
62
95,1
0,6
2,2
1,8
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
0,9
8,0
8,4
29
125
90,0
3,3
2,0
1,5
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
3,5
26
109
91,5
1,0
4,5
3,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
2,0
7,8
8,7
33
140
89,2
1,0
5,2
4,9
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
3,4
7,7
8,6
15
63
93,6
2,5
0,6
0,4
0,3
0,0
0,0
0,0
0,0
2,0
2,0
6,0
16
71
93,5
2,7
0,3
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
2,5
7,4
7,6Champignons, versChampignons, vers
27
115
91,6
1,8
4,5
4,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
1,1
6,0
8,4
36
151
89,0
1,2
6,1
6,1
0,2
0,1
0,0
0,1
0,0
2,5
6,8
7,2

 

 © Voedingswaardetabel.nl