Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Spaanse peper, rood, vers

Portie:
15 gram
Latijnse naam:
Capsicum annuum
Spaanse peper, rood, vers Spaanse peper, rood, vers

 

Voedingswaarde spaanse peper, rood, vers

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van spaanse peper, rood, vers. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor spaanse peper, rood, vers worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie spaanse peper, rood, vers komt overeen met 15 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 15 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-

 

Energie

Energie (kcal)
4 kcal
Energie (kJoule)
18 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
13,5 g
Eiwit
0,2 g
Vet
0,0 g
   Verzadigd vet
0,0 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,0 g
   Meervoudig onv. vet
0,0 g
   Transvet
- g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
0,8 g
   Waarvan suikers
0,6 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,3 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,02 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,02 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,02 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,05 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
5 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
20,4 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
0,21 mg
Vitamine K (Fylochinon)
1,35 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
2 mg
Kalium (K)
48 mg
Calcium (Ca)
1,8 mg
Fosfor (P)
4,8 mg
IJzer (Fe)
0,1 mg
Magnesium (Mg)
2,25 mg
Koper (Cu)
0,02 mg
Zink (Zn)
0,04 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
- µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Spaanse peper, rood, vers

Rode pepers zijn voor ze rijp zijn groen en worden vaak ook in die toestand gegeten. Er zijn inmiddels ook andere kleurvarianten zoals geel, wit en oranje. Spaanse peper is een van de belangrijkste specerijen om gerechten 'heet' te laten smaken. De stof die verantwoordelijk is voor de hete smaak van Spaanse peper smaak is capsaïcine. Deze stof prikkelt direct de warmtereceptoren in de mond. Hierdoor wordt de smaak vaak als 'heet' omschreven.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in spaanse peper, rood, vers zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (1% van de ADH)

Vet (0% van de ADH)

PRAL-waarde

-0,8

Wat moet ik doen om (15 gram) spaanse peper, rood, vers te verbranden? *

Zitten, tv kijken3
Fietsen (15 km/uur)1
Wandelen (5 km/uur)1
Hardlopen (11 km / uur)0
Paardrijden1
Voetbal0
Stofzuigen1
Strijken2
Wassen2
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep groente en peulvruchten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
19
81
93,9
1,0
2,9
2,9
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
1,0
8,3
8,7Tomaat, rauwTomaat, rauw
188
790
70,4
2,6
1,5
1,4
18,1
3,8
11,3
2,0
0,0
6,4
6,5
8,2
14
62
95,1
0,6
2,2
1,8
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
0,9
8,0
8,4
29
125
90,0
3,3
2,0
1,5
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
3,5
26
109
91,5
1,0
4,5
3,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
2,0
7,8
8,7
33
140
89,2
1,0
5,2
4,9
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
3,4
7,7
8,6
15
63
93,6
2,5
0,6
0,4
0,3
0,0
0,0
0,0
0,0
2,0
2,0
6,0
16
71
93,5
2,7
0,3
0,2
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
2,5
7,4
7,6Champignons, versChampignons, vers
27
115
91,6
1,8
4,5
4,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
1,1
6,0
8,4
36
151
89,0
1,2
6,1
6,1
0,2
0,1
0,0
0,1
0,0
2,5
6,8
7,2

 

 © Voedingswaardetabel.nl