Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Ossenworst

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-
Ossenworst Ossenworst

 

Voedingswaarde ossenworst

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van ossenworst. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor ossenworst worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie ossenworst komt overeen met 100 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
170 kcal
Energie (kJoule)
711 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
68,2 g
Eiwit
18,2 g
Vet
10,1 g
   Verzadigd vet
4,5 g
   Enkelvoudig onv. vet
4,4 g
   Meervoudig onv. vet
0,6 g
   Transvet
- g
Cholesterol
65,0 mg
Koolhydraten
1,4 g
   Waarvan suikers
0,5 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
1,1 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
14,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,02 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,11 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,11 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
0 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
2,10 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
40,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
1400 mg
Kalium (K)
320 mg
Calcium (Ca)
10,0 mg
Fosfor (P)
185,0 mg
IJzer (Fe)
2,1 mg
Magnesium (Mg)
20,00 mg
Koper (Cu)
0,05 mg
Zink (Zn)
4,50 mg
Seleen (Se)
- µg
Jodium (I)
2,50 µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Ossenworst

Ossenworst is een worst die van ossen gemaakt werd en kent zijn oorsprong in Amsterdam in de 17de eeuw. Op grote schaal werden er toen ossen uit Denemarken en Duitsland geïmporteerd en specerijen aan toegevoegd zoals peper, kruidnagel, foelie en nootmuskaat welke uit Nederlands-Indië kwamen. Ossenworst wordt traditioneel gemaakt van gerijpt vlees dat bij lage temperatuur gerookt wordt, hierdoor blijft het vlees rauw. Tegenwoordig wordt mager rundvlees gebruikt als basis van ossenworst en het roken en rijpen wordt meestal achterwege gelaten.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in ossenworst zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (1% van de ADH)

Vet (11% van de ADH)

PRAL-waarde

+8,4

Wat moet ik doen om (100 gram) ossenworst te verbranden? *

Zitten, tv kijken124
Fietsen (15 km/uur)25
Wandelen (5 km/uur)30
Hardlopen (11 km / uur)12
Paardrijden34
Voetbal18
Stofzuigen54
Strijken59
Wassen68
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vleeswaren en worst

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
272
1139
55,5
21,0
2,5
0,0
20,0
8,8
7,8
1,0
60,0
0,0
5,6
4,2Hamburger, bereidHamburger, bereid
146
613
71,6
18,2
1,8
0,0
7,4
1,8
2,0
3,0
46,3
0,0
7,0
5,5
372
1560
42,5
15,0
11,5
0,0
30,0
10,0
14,0
6,0
80,0
0,0
5,5
4,7
313
1312
50,6
22,4
1,5
0,0
24,5
8,1
10,0
3,0
40,0
0,0
5,7
3,5
129
542
72,6
18,2
1,7
0,0
5,5
2,1
0,1
2,8
38,0
0,0
7,2
6,1
168
705
64,2
28,3
0,8
0,0
5,7
1,4
2,0
0,0
55,0
0,0
7,4
7,0
375
1554
46,5
19,5
0,1
0,0
33,0
13,1
15,8
3,3
32,0
0,0
5,8
4,6
322
1349
54,3
14,3
0,9
0,5
29,5
10,1
14,3
3,5
32,0
0,0
6,7
3,8RookworstRookworst
201
845
64,0
21,5
1,0
1,0
12,5
4,4
5,8
0,8
85,0
0,0
7,5
6,0
306
1282
53,2
18,8
1,8
0,0
25,2
9,6
12,6
3,0
175,0
0,0
6,3
4,5

 

 © Voedingswaardetabel.nl